امروزه بکارگیری زیستحسگرها در حوزه کشاورزی کاربرد فراوانی یافته است. یکی از این کاربردها، تعیین کیفیت محصولات کشاورزی از جمله میوهها و گوشت دام و طیور و شیلات است. این حوزه، یک حوزه بین رشتهای میان رشتههای بیوشیمی، کشاورزی، و دیگر علوم مهندسی است. به مناسبت هفته پژوهش و فناوری سال 1402، کارگاه آموزشی زیستحسگرها و کاربرد آنها در علوم کشاورزی روز شنبه نهم دیماه به صورت همزمان حضوری و آنلاین و با حضور ارائهدهندگان و دهها نفر از اعضاء هیأت علمی دانشگاه، دانشجویان و محققین از سرتاسر کشور آغاز شد. در این کارگاه، ابتدا دکتر مهدی ذوالفقاری عضو هیأت علمی گروه عملآوري فراوردههاي شيلاتي ابتدا به بیان تعریف زیستحسگر، تاریخچه توسعه انواع مختلف زیستحسگر، و کاربردهای زیستحسگر در بخشهای مختلف کیفیتسنجی کشاورزی و محیط زیست پرداختند. در ادامه، دکتر کیوان آصف پور وکیلیان عضو هیأت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تجارب موجود در خصوص توسعه زیستحسگرها در دانشگاه و پتانسیل طرح تحقیقات آتی در این زمینه را مورد بررسی قرار دادند. در این نشست حضوری و آنلاین بیش از پنجاه نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید دانشگاه از رشتهها و دانشگاههای مختلف حضور داشتند. در پایان، انتهای جلسه به پرسش و پاسخ اختصاص داده شد و شرکتکنندگان سؤالات تخصصی خود را مطرح کردند که به سوالات پاسخ داده شد.